Αναζήτηση

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

"To the Moon and Back"

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο-ημερολόγιο.  Μαζί θα ακολουθήσουμε μουσικά μονοπάτια εμπνευσμένα από την ξένη και ελληνική ροκ σκηνή διαχρονικά.

Σε κάποιους μπορεί να φανεί περίεργο πως ξεκινάω την επικοινωνία μου μαζί σας από τον Blogger και όχι από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Είναι μια καλή ερώτηση με μια εξίσου εύκολη απάντηση: είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Blogger.  Ήταν η πρώτη μου διεπαφή με άλλους ανθρώπους διαδικτυακά, μου έφερε πολλές χαρές αλλά και λύπες, χαρούμενα αλλά και θλιμμένα γεγονότα.

Πάνω απ' όλα με βοήθησε πολύ στην εξωτερίκευση των σκέψεων και συναισθημάτων μου και στην ανάπτυξη του γραπτού μου λόγου, δίνοντας μου το έναυσμα και το κίνητρο να στρωθώ να γράψω, κάτι που ανέκαθεν βαριόμουν να κάνω.

Το πως φτάσαμε στο σήμερα, μπορείτε να το διαβάσετε και στο προφίλ μου αλλά και στα "About sections" των υπόλοιπων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, λεπτομέρειες δηλαδή για την μουσική εκπομπή που ξεκινάω λίγο καιρό πριν το Πάσχα.  Αυτό που δεν θα βρείτε εκεί είναι πως προέκυψε ο τίτλος της εκπομπής.  Ήταν μια έμπνευση της στιγμής, όπως τόσα άλλα πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μου.  Στην ουσία, όμως, έχει αποστολέα και παραλήπτη.
Ο αποστολέας είναι το παιδικό παραμύθι "Guess How Much I Love You" του συγγραφέα Sam McBratney, το οποίο ήρθε στα χέρια μου ως δώρο Χριστουγέννων.  Περιγράφει την προσπάθεια ενός Μεγάλου Καστανού Λαγού και του Μικρού Καστανού Λαγουδακιού του να βρουν τρόπο να περιγράψουν την αγάπη τους, την αγάπη ενός πατέρα κι ενός γιου.  Το παραμύθι κλείνει με την φράση του Μεγάλου Καστανού Λαγού προς το κοιμισμένο Μικρό Καστανό Λαγουδάκι "I love you to the Moon ... and Back !".

Ο παραλήπτης, όπως πολύ καλά καταλάβατε, είναι ο γιος μου, ο οποίος είναι πολύ μικρός για να καταλάβει αυτά που γράφω εδώ τώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μια μέρα, αυτό και κάποια άλλα, θ' αποτελέσουν την παρακαταθήκη μου προς εκείνον.

"To the Moon and Back", λοιπόν, μια μουσική περιήγηση στα αχνάρια της ροκ, ένα ταξίδι στο διάστημα και πάλι πίσω, κάθε Τρίτη 21.00-23.00, συντονισμένοι πάντα στην ιντερνετική συχνότητα του SpIrto Web Radio, στο Web Radio της καρδιάς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταθέστε την παρτιτούρα σας εδώ: